
مقالات آموزشی
ویژگیهای دامنه خاص چیست + روش فروش دامنه های خاص
یک دامنه خاص چه ویژگی هایی دارد؟
در این مطلب میخوایم توضیح بدیم که به چه دامنه هایی میگن خاص و خاص بودن یک دامنه چه مشخصه هایی داره. تجربه شخصی بنده در این حوزه این هست که اصولا هر کسی، هر دامنه ای که داره، برای خودش خاص محسوب میشه. یعنی کلا همه میگن دامنه های ما، خاصه و از ارزش بسیار بالایی برخورداره.
اما واقعا یک دامنه، چه مشخصه هایی باید داشته باشه تا خاص به حساب بیاد. در ادامه به این موضوع بیشتر پرداخت میشه.
دامنه خاص در واقع دامنه هایی هستند که قبلاً ثبت شده اند و بخاطر پسوند و نام خاصی که دارند اغلب ارزشمندتر از سایر دامنه ها هستند.
از دیدگاه بنده، دامنه ای خاص محسوب میشه که ویژگی های زیر رو داشته باشه :
اما واقعا یک دامنه، چه مشخصه هایی باید داشته باشه تا خاص به حساب بیاد. در ادامه به این موضوع بیشتر پرداخت میشه.
دامنه خاص در واقع دامنه هایی هستند که قبلاً ثبت شده اند و بخاطر پسوند و نام خاصی که دارند اغلب ارزشمندتر از سایر دامنه ها هستند.
از دیدگاه بنده، دامنه ای خاص محسوب میشه که ویژگی های زیر رو داشته باشه :
- کوتاه باشه: دامنه ای که 20 کاراکتر داره، دیگه خاص نیست. ولی دامنه ای که بین 3 تا 10 کاراکتر داره، پتانسیل بالایی برای خاص بودن داره.
- خوانا باشه: یعنی وقتی می بینیش بتونی بخونیش. یا اکثر ادمها بتونن اسم دامنه رو به راحتی بخونن.
- تقلید از یک دامنه دیگه نباشه: دامنه دیجی کالا (Digikala) رو همه میشناسیم. حالا اگر من یک دامنه ای رو ثبت کنم تحت عنوان DigiKola ، این دامنه از نظر من خاص نیست. چون به نوعی تقلید کردم از یک دامنه ی دیگه. و حتی پتانسیل این رو هم داره که ازم شکایت کنن به جرم تقلت و کلاهبر.....
- تک سیلابی یا نهایتا دو سیلابی باشه: دامنه هایی مثل Hoo.ir تک سیلابی و siblink.ir دو سیلابی هستند. این مدل دامنه ها پتانسیل خاص بودن رو دارند.
- معنادار باشه: دامنه ای مثل slin.ir ممکنه کوتاه باشه اما معنای خاصی در فارسی نداره. ممکنه مالک دامنه تعبیر خاصی از اسم این دامنه در ذهنش داشته باشه اما اون تعبیر برای همه واضح و آشکار نیست.
- سئو و جلب ترافیک: انتخاب دامنهای خاص که مرتبط با کلمات کلیدی حوزه کاری باشد، میتواند به بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو کمک کند. برای مثال، اگر دامنه شامل کلمات کلیدی جستجوشده باشد (مثل
bestshoes.com
)، احتمال اینکه کاربران آن را پیدا کنند بیشتر است. - محدودیتهای قانونی و برندینگ: انتخاب دامنه خاص ممکن است به محدودیتهای قانونی یا برندینگ نیز بستگی داشته باشد. برخی اسامی و پسوندها تنها برای استفاده توسط سازمانهای خاص (دولتی یا آموزشی) مجاز هستند. همچنین انتخاب دامنهای که مشابه نام برند معروفی است میتواند منجر به مشکلات حقوقی مربوط به کپیرایت یا علامت تجاری شود.
- تناسب با محتوای سایت: دامنه اینترنتی خاص باید بهطور واضح و مستقیم با محتوای سایت یا هدف آن مرتبط باشد. مثلاً اگر سایت مربوط به فروش محصولات آرایشی است، دامنههایی مانند beautystore.com یا cosmeticshop.ir میتوانند مناسب باشند. اگر سایت مرتبط با فناوری است، دامنههایی مانند technews.ir یا cloudservices.ir میتوانند انتخابهای خوبی باشند.
- یادآوری آسان: دامنههایی که بهراحتی در ذهن میمانند میتوانند موجب جذب بیشتر کاربران و ترافیک اینترنتی شوند.
در کل هدف از نوشتن این مطلب این بود که بگیم واقعا هر دامنه ای خاص نیست. دوستانی که با من در این وبسایت همکاری میکنن و دامنه هاشون رو برای فروش آگهی میکنن باید به این نکات توجه کنند و با تصور اینکه دامنه شون خاصه، قیمت های کذایی و خیلی بالا روی دامنه هاشون نگذارن. وقتی قیمت ها متعادل و منطقی باشه، خرید و فروش دامنه بیشتر میشه و در نتیجه سود بیشتری گیرتون میاد.
جهت مشاهده جزئیات بیشتر مقاله "چگونه دامنه خود را بفروشیم؟" را مطالعه نمائید.
✔️ وبسایت رندمارت، مرکز خرید و فروش دامنه های رند ir
چگونه دامنه خود را بفروشیم؟
شما بااستفاده از روش "پرداخت امن" می توانید یک لینک پرداخت ایجاد و برای خریدار دامنه ارسال کند. خریدار دامنه بعد از کلیک روی لینک پرداخت، ورود به صفحه پرداخت و کنترل اطلاعات مندرج در صفحه جزئیات پرداخت، نسبت به پرداخت آنلاین وجه معامله از طریق درگاه معتبر بانکی (که از قبل با فروشنده هماهنگ شده) اقدام میکند. مبلغ به حساب وبسایت رندمارت به عنوان امانت واریز و کارهای مربوط به نقل و انتقال دامنه انجام می شود. بعد از اتمام کار، مبلغ دامنه بعد از کسر کارمزد به حساب فروشنده واریز میشود.
✔️ وبسایت رندمارت، مرکز خرید و فروش دامنه های رند ir